Schieten tegen Kanker  

Tom van Lieshout

Mijn naam is Tom van Lieshout en ben sinds 1997 Lid van Handboogvereniging Strijd in Vrede te Beek en Donk. Momenteel woon ik in Boxtel en ben ik werkzaam bij JVD Distribution. Bij velen van jullie bekent van vroeger uit toen de winkel nog bestond voor verkoop van Handboog materialen. Sinds 2007 is men volledig gericht op het Distributiegedeelte.

Ik ben daar werkzaam als Service & Support medewerker wat inhoud dat: Het beantwoorden van technische vraagstukken op Handboog gebied (zowel telefoon alsmede via e-mail), reparaties, communicatie met leveranciers omtrent garantie bepalingen, compoundbogen ombouwen en het onderhanden nemen van retour pakketten.

Mede door mijn werk is het daarnaast dus ook een stukje makkelijker voor ons als organisatie om dingen te regelen met verschillende leveranciers en ook klanten van ons (denk aan sponsoring etc.)

Naast dit alles ben ik op dit moment ook nog werkzaam als Groep les Instructeur bij 040Fit! Boxtel, waar ik de lessen XCore en Power verzorg. 

In 2013 werd bij mijn vader de Diagnose Darmkanker vastgesteld. Dit heeft een behoorlijke impact gehad op zowel mijn vader als ons gezin. Na het behandelingstraject en revalidatietraject wilde wij (en met name mijn vader) iets “terug doen”. Na snel beraad en ook in samenspraak met onze voorzitter is gekozen om een Benefiet avond te houden voor het Team waar mijn vader destijds deel uit maakte om de Alp D’HuZes op te gaan.

 

Na een zeer geslaagde 1e editie (binnen 3 weken opgezet!) waren en zijn de reacties dusdanig lovend dat wij niet ander konden en kunnen om dit evenement (want dat is het intussen) door te zetten en gaan wij ons eind dit jaar opmaken voor editie 5 in 2018! Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen om samen met ieder lid van de NHB geld op te halen en hopelijk op die manier voor diegene die er mee te maken heeft of heeft gehad van steun te kunnen zijn en ook ervoor te zorgen dat er steeds meer onderzoeken gefinancierd kunnen worden door dat opgehaalde geld. 

Toon van Lieshout

In augustus 2012 kreeg ik de diagnose darmkanker en dan stort je wereld even in. Operatie en chemotherapie was het gevolg. Het waren voor mij, maar zeker ook voor mijn gezin, 8 zware maanden. Niet alleen ik maar ook mijn schoonbroer was in diezelfde periode aan het vechten tegen deze verschrikkelijke ziekte en heeft helaas op 56 jarige leeftijd die strijd moeten verliezen. Binnen onze families heeft deze ziekte al veel leed gebracht en daarom wil ik Kanker de wereld uit!

Nadat ik in september 2013 de bevestiging kreeg schoon te zijn moest ik wat doen om anderen een kans te bieden deze ziekte ook te kunnen overwinnen, net als ik. In mijn nabehandelingtraject mocht ik deelnemen aan een onderzoek van het VU Amsterdam met de naam React, om via intensieve sportbegeleiding het herstel tijdens en na de zware chemokuren te bevorderen. Dit project werd gerealiseerd met financiële steun van Alp d’Huzes. Daarom besloot ik om iets terug te doen en mij aan te sluiten bij het Alp d’HuZes team uit Gemert om niet alleen de berg te beklimmen, maar het aller belangrijkste om geld in te zamelen en daardoor anderen eenzelfde kans te geven zodat ook zij weer plannen kunnen maken voor de toekomst. 

Want dat is wat wij iedereen gunnen. Daarom ontstond het idee van Tom en mij om via onze gezamenlijke sport Handboogschieten een benefietwedstrijd te organiseren waarmee wij het Alp d’Huzes Team uit Gemert konden ondersteunen. Het was dan ook een fijn gevoel om te kunnen rekenen op de steun van de handboogvereniging Strijd in Vrede uit Beek en Donk die ons de accommodatie belangeloos beschikbaar stelde. Intussen zijn wij gegroeid van 28 deelnemers in 2014 naar 64 deelnemers in 2017 wat ons alleen maar meer stimuleert om door te gaan. In 2016 konden we zelfs rekenen op de support van onze Sjef v.d. Berg die met zijn aanwezigheid een stimulans was voor de aanwezige schutters en supporters om de sport ook op een andere  manier uit te dragen. De beschikbaar gestelde persoonlijke spullen van Sjef werden geveild en leverden nog eens een mooi bedrag op. Dit jaar was de maximale deelname van 64 bereikt en hebben wij het geweldige succes van 2016 zelfs overtroffen. Ook hebben wij intussen landelijke aandacht gekregen middels een artikel in het bondsblad wat resulteerde in veel leuke reacties en bevestiging van diverse schutters van deelname aan de volgende editie van Shoot for the Cure in 2018.

Helaas blijft het nodig om gelden in te zamelen voor onderzoek en daarom gaan wij door met onze sportieve strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Ga naar boven