Schieten tegen Kanker  

Verslag editie 2017

Op 22 April jl. werd op de banen van Handboogvereniging Strijd in Vrede in Beek en Donk voor de 4e keer het “Schieten Tegen Kanker” georganiseerd.

Middels het inschrijfgeld, een loterij, een veiling en het schieten op een Stalen Eenhoorn werd geld opgehaald voor het team Gimmert Goes Alp D’HuZes uit Gemert voor de stichting Alp D’HuZes.

De wedstrijd bestond uit 3 rondes van 5 pijlen waarbij de score van de laatste pijl van iedere serie bepaald werd door het gooien van een dobbelsteen met de kleuren van het blazoen. Wanneer bijvoorbeeld geel werd gegooid, telde alleen de pijlen die in het geel geschoten waren. Voor de wedstrijd werden er koppels gemaakt van de hoogste en de laagste schutter, dit om zo ook de mindere schutter een kans te geven op een prijs en te leren van de betere schutter.

Met meer dan 60 deelnemende schutters (in totaal 64 schutters, terwijl de maximale capaciteit 60 is) was dit de eerste editie die vol was, dus bij voorbaat al meer dan geslaagd. Daarnaast was het ook voor het eerst dat er een schutter van Chinese komaf aanwezig was.

Na het schieten van de wedstrijd was er een loterij waarbij de loten gul werden gekocht en er bovenal veel lol te beleven viel met het uitgeven van de prijzen.

Aansluitend kwam de Stalen Eenhoorn aan bod waarop 22 schutters lieten zien of ze wel of niet over de benodigde Stalen Zenuwen beschikte. De eerste ronde begon ter grote van de 7. Per ronde werd de ring verkleind tot de diameter ter grote van de 10 over bleef. De laatste ronde waarin de beslissing zou moeten vallen bleek uiteindelijk een gelijk spel en zo werden Sander de Vries en Stijn van de Wetering beide winnaars van de Stalen Eenhoorn.

 

 

Hieronder de uitslagen van de wedstrijd vooraf:

Recurve:

1e plaats: Walter Hobeijn – Liao Che Yang 

2e plaats: Jörgen Faes – Wendy van de Zande

3e plaats: Nikki Jilissen – Peter van de Wijst

Compound:

1e plaats: Marijn Kanters – Desiree Heijstek

2e plaats: Maikel van de Kerkhof – Petra Heijstek

3e plaats: Xander Holl – Damian Vaes

Namens de organisatie willen wij vooral Handboogvereniging Strijd in Vrede bedanken voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen om dit tot wederom een fantastisch evenement te maken en wij hopen dan ook een groot aantal deelnemers van deze editie volgend jaar weer te zien!

Namens alle zieken en de organisatie danken wij alle schutters en supporters voor deze geweldige avond en het fantastische bedrag!

Organisatie “Schieten Tegen Kanker”,

 

 

Toon en Tom van Lieshout

Ga naar boven