Schieten tegen Kanker  

Verslag editie 2016

Op de banen van handboog vereniging Strijd in Vrede te Beek en Donk werd op 14 Mei j.l. voor de 3e keer het Schieten Tegen Kanker georganiseerd. 
Het doel waarvoor geld werd opgehaald was voor de stichting Alpe d'HuZes via Team Gimmert Goes Alp D'HuZes.

Tussen 16:00 en 18:00 was er voor omwonenden de gelegenheid om voor een kleine vergoeding kennis te komen maken met het handboog schieten, waar toch een mooi aantal mensen aan deel heeft genomen.

Na 18:00 was het de beurd aan de wedstrijd die bedoeld is voor schutters die aangesloten zijn bij de NHB (Nederlandse Handboog Bond).
De avond hield in dat er over 20 pijlen een koppelwedstrijd verschoten werd in zowel compound als recurve klasse. De koppels werden na inschrijving gemaakt (Hoogste schutter met laagste schutter etc.), dit om het voor iedereen mogelijk maken te winnen en van elkaar te leren! Aansluitend was er de gelegenheid om tegen een kleine vergoeding  te schieten op de Steel Unicorn (een Eenhoorn gemaakt van Staal), waarin een gat was gemaakt waar men doorheen moest schieten. Na iedere ronde werd het gat kleiner gemaakt om de "druk" op te voeren. Daarnaast werd er tussendoor een loterij gehouden en kon men ook bieden op veiling items die aangeboden werden door niemand minder dan Wereld Top Schutter Sjef van den Berg, die speciaal voor dit goede doel vanuit Papendal langs was gekomen om hieraan deel te nemen en ook verschillen gesigneerde items te kunnen laten veilen. Uiteraard schoot Sjef ook een pijltje mee.

In totaal namen 42 schutters deel aan dit evenement afkomstig van Wanrooij tot en met Bergen op Zoom.

Winnaars van de prijzen waren als volgt:

Bij Recurve:

1e  Jurgen Faes - Willy Hartjes = 316
2e  Marianne Bernards - Eric van Nistelrooij = 313
3e  Sjef van den Berg - Petra Heijstek = 312

Bij Compound:

1e  Theo de Jong - Wim Heijstek = 330
2e  Rob Wolfs - Louis van de Zande = 322
3e  Bart Budink - Dennis van de Sande = 317 (winst na Shoot-Off!)

Daarnaast was er nog een prijs voor de hoogste Recurve, en dat was Jurgen Faes!.

Toen de prijsuitreiking was geweest werd de einduitslag van het totaal bedrag bekendgemaakt en uiteindelijk is er in totaal €1560,- opgehaald!!! Een waanzinnig bedrag en wij zijn Handboog vereniging Strijd in Vrede zeer dankbaar voor het beschikbaar stellen van de Accommodatie en ook ging een groot gedeelte van de baropbrengst naar het goede doel!! Daarnaast willen wij de volgende sponsoren hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van de prijzen voor de winnaars van de wedstrijd:

- ArcheryCentre.com
- Archery Service Center
- Socx Arrow Wraps
- Handboogsport van Dorst
- Hoyt Archery

Derhalve willen wij namens ALLE zieken en ons zelf de schutters danken voor de geweldige inzet en donaties die zijn gedaan en uiteraard de mensen die de bar hebben gedraaid, dank dank! 

Het was voor ons een meer dan geslaagde avond en hopelijk tot volgend jaar!

Met vele sportieve groeten,
Tom en Toon van Lieshout

Ga naar boven