Schieten tegen Kanker  

Voor de 5e keer op rij werd er bij Handboogvereniging Strijd in Vrede te Beek en Donk geschoten met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Alp d ‘HuZes via het team “Team Gimmert Goes Alp D’HuZes” uit Gemert.

Door de toenemende belangstelling in de loop der jaren en het feit dat de 4e editie meer dan vol zat werd er besloten naast de Avond ook een Middag verschieting in te plannen. Wat in hield dat in plaats van max. 60 schutters, er nu max. 120 schutter gehuisvest konden worden. En met een aantal deelnemers van 96 in deze editie is dit een zeer goede zet geweest.
Met deelnemers van Purmerend tot Stein, van Helmond tot Bergen op Zoom was het weer een zeer mooi verdeelde bezetting qua Schutters van verschillende regio’s en verenigingen.

Men kon naast de Middag en Avond verschieting ook deelnemen aan een 2-tal Loterijen, een Veiling en een Verschieting op een Stalen Eenhoorn op het eind van de avond, wat inhoud dat men schiet op een Stalen plaat in de vorm van een Eenhoorn met een gat erin waardoor men moet schieten. Na iedere beurt die men goed afsloot werd het gaatje kleiner gemaakt tot er uiteindelijk 1 winnaar overbleef en dat was Geert van der Ven uit Rosmalen.
Hij ontving een wel heel erg mooie Armbeschermer die speciaal voor dit evenement was ontworpen door Noor Beun.

Tussen de Middag en Avond verschietingen door kon men op inschrijving en uiteraard extra betaling gebruik maken van een Diner dat verzorgd werd door Dagbesteding Gasterij “Buitengewoon Smakelijk” uit Beek en Donk. Hier werken mensen met een Verstandelijke Beperking. Hiervan ging een gedeelte ook naar het goede doel.

Doordat men in de wedstrijd word gekoppeld aan een andere schutter (hoog met laag gemiddelde) is het altijd mooi om te zien dat er zeer verrassende uitslagen zijn nadat de laatste pijl is geschoten. Op deze manier kan het dus zijn dat iemand die een laag gemiddelde heeft nu opeens wint!
In de Compound klasse bijvoorbeeld had de Top 3 een gelijke score en werd er over gegaan op het tellen van de aantal 10-nen.

Hieronder vind U de uitslagen van de Middag en Avond verschieting in zowel Compound als Recurve klasse:

Compound Middag:
1e: Marco Veld – Theo de Jong 374pt.
2e: Harry Koot – Jos Kleijnjans 371pt.
3e: Wilco Wijnen – Manou de Jong 354pt. Met 5 10nen meer dan de 4e plaats met zelfde score)

Compound Avond:
1e: JP Everaars – Paul van de Mortel 326pt. Met 15x 10!
2e: Bart Dudink – Corne van den Broek 326pt. Met 13x 10!
3e: Theo van den Dungen – Bjorn Weijenberg 326pt. Met 11x 10!

Recurve Middag:
1e: Luuk Verstegen – Veerle Tielemans 322pt.
2e: Shauni Achterstraat – Roel Nouwens 310pt.
3e: Manou Wolters – Christel Meulemeesters 304pt.

Recurve Avond:
1e: Marianne Bernaards – Marchel Kluijtmans 333pt.
2e: Hansko Broersen – Geert van der Ven 309pt.
3e: Wietse Aarden – Wim van den Einden 307pt.

Prijzen voor de Winnaars alsmede voor de Goodie bags, Veiling en Loterij werden beschikbaar gesteld door:


Handboogsport van Dorst

Archery Service Center
Dutch Bow Store
Xs Wings
Custommade Arrow Wraps (Socx)
PSE Archery
Hoyt Archery
Tru ball/Axcel
JVD Group
GasPro
W&Win Archery
Easton Archery
Smets Zeefdrukkerij Gemert
Grafic Image Beek en Donk
Scouting Beek en Donk
En vele anderen……!

Daarnaast werd er tijdens de 3D-Challange in Mierlo op 11 Maart jl. ook geld opgehaald door verschillende acties aldaar (lange afstand shot en loterij) wat bij de opbrengst van dit evenement mocht worden bijgeteld! Dit bedrag bleek uiteindelijk €675,- te zijn, wat een meer dan fantastisch bedrag is en waarvoor onze dank uit gaat richting Arthur Verschuren en Peter Dekkers van ArcheryCentre.com.

Ook zijn er door verschillende schutters ook kleine acties op touw gezet zoals bijvoorbeeld schutters van ARC uit Rotterdam die nog voorafgaand met de pet rond zijn gegaan binnen hun eigen vereniging en zo nog €150,- ophaalde.

En niet te vergeten de aanwezige Schutters van Concordia Florebith uit Oudenbosch, waarvan een schutters op het laatste verstek moest laten gaan omdat zijn Dochtertje van 10jr. nu vecht tegen een Hersentumor en tijdens de laatste behandeling voorafgaand aan het evenement een complicatie optrad waardoor hij niet kon komen, deze schutters hadden een 3-tal hartjes gemaakt met op ieder hartje een andere tekst om zo het meisje “letterlijk” en “figuurlijk” een “hart onder de riem” te steken.

Na al het optellen van het bij elkaar verzamelde geld van de verkoop van T-shirts, Hoedjes, handdoekjes,veiling, loten verkoop, gedeelte baromzet, het eten en andere giften komen wij tot een ongekend record bedrag van…………

€3950!!!

Hier kan nog geld bijkomen i.v.m. de verkoop van de T-shirts, handdoekjes en hoedjes omdat deze nog over zijn gebleven en dus nog verkocht kunnen worden.

Wij danken Handboogvereniging Strijd in Vrede te Beek en Donk voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen.

Wij kunnen als organisatie alleen maar trots zijn op de avond zoals hij is verlopen en wij hopen dan ook dat wij hetgeen wat we tot nu toe hebben bereikt dit volgend jaar op zijn minst te kunnen evenaren.

Uiteraard willen wij al diegene die gedoneerd hebben, mee hebben geschoten, geveild etc. hartelijk danken voor jullie deelname tijdens de afgelopen editie!!

Namens ondergetekende en alle zieken, bedankt en graag tot volgend jaar!

Toon en Tom van Lieshout
Organisatie “Schieten tegen Kanker”

 

Ga naar boven